Telefon
WhatsApp
Devlet Memurları 1 Yıl İçinde Tek Hekimden Kaç Gün Rapor Alabilir?
300 X 250 Reklam Alanı

Devlet Memurları Kanununda devlet memurlarının bir yıl içerisinde tek hekimden kaç gün rapor alabilecekleri, heyet raporuna dayandırılmak suretiyle ne kadarlık süre için rapor alabileceği konusu belirli şartlara bağlanmıştır. Kanunda belirtilen sürelerden fazla rapor alan ya da usulsüz bir şekilde hastalık iznine ayrılan devlet memurları hakkında soruşturma başlatılır. Devlet memurlarının hastalık izinleri ile ilgili merak edilen tüm soruların cevabı bu yazımızda.

Devlet Memurlarının Hastalık Raporu Kim Tarafından Düzenlenebilir?

Devlet memurlarının hastalık raporları kendilerini tedavi eden doktor ya da resmi sağlık kuruluşunca düzenlenir. Hekim ve ya resmi sağlık kuruluşu yani hastane olmayan yerlerde sağlık memuru, hemşire ya da ebeler de memur için hastalık belgesi düzenleyebilir.

Yurt dışında görevli memurların hastalık raporları Dışişleri Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu sağlık hizmet sunucusu ya da hekimlerden alınabilmektedir.

Devlet Memurları Hastalıktan Dolayı Kaç Gün Rapor Alabilir?

-Tek hekimden 20 güne kadar. Rapor sonunda iyileşmeyen devlet memurları hekim tarafından resmi bir sağlık kuruluşuna gönderilir. Hastalığın iyileşmemesi halinde devlet memuruna sağlık kurulu tarafından heyet raporu verilir. Ancak resmi bir sağlık kuruluşunda tedavinin mümkün olmadığı bölgelerde tek hekim 20 gün daha raporu uzatabilir. Bunun için tıbbi şartların yetersizliği ve bu durumun belgelenmesi zorunludur.

-Sağlık memuru, hemşire ve ya ebelerden 7 güne kadar,

Hastalık izni alabilmektedirler.

Yıllık İzindeyken Hastalanan Memurun Hastalık İzinleri

Yıllık iznini kullanırken hastalanan devlet memurları yıllık izin bitmeden hastalık izni alırsa ve hastalık izni yıllık izin süresinden fazla olursa memur hastalık izninin bitiminde görevine başlayabilir.

Devlet memurları tek hekimden bir takvim yılı içerisinde parça parça en fazla 40 güne kadar rapor alabilir. 40 günlük süreyi aşan memurlar için soruşturma başlatılır.

Devlet Memurları Uzun Süreli Hastalıklar İçin Kaç Gün Rapor Alabilir?

Devlet memurlarına, aylık ve özlük hakları korunarak, verilecek raporda gösterilecek lüzum üzerine, kanser, verem ve akıl hastalığı gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığı hâlinde on sekiz aya kadar, diğer hastalık hâllerinde ise on iki aya kadar izin verilir.

Devlet memuru eşi, çocuğu, anne ya da babasının hastalığı sebebiyle hastalık izni alabilir mi?

Devlet memurlarının bakmakla yükümlü olduğu veya memur refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya tedavisi uzun süren bir hastalığının bulunması hâllerinde, bu hâllerin sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, aylık ve özlük hakları korunarak, üç aya kadar izin verilir. Gerektiğinde bu süre bir katına kadar uzatılır.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!