Telefon
WhatsApp
Yargıtay'dan 'taşeron işçilerle
300 X 250 Reklam Alanı

Binlerce taşeron işçiye emsal teşkil edecek karar, otelde çalışan bir taşeron işçisinin, otelin kadrolu işçilerine verilen senede 4 ikramiyeden yararlandırılmamasına ilişkin açılan davada alındı. Taşeron işçi, kendisinin de aynı işi yaptığını ancak taşeron işçisi olduğu için ikramiyeden yararlandırılmadığını öne sürdü.,

İş mahkemesi ise, dava da taşeron işçisini haklı buldu. Ve işverenin, aynı işi yapan işçiler arasında ayrım yapamayacağını belirterek, ikramiyeler başta olmak üzere diğer hakların taşeron işçilere de ödenmesi yönünde karar verdi.

sgkrehberi.com'un ulaştığı mahkeme tutanaklarına göre, işveren kararı temyiz etti. Temyiz başvurusu ise Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nde ele alındı. Daire de, Anayasa'nın eşitlik ilkesine göre, işverenin aynı işi yapan işçiler arasında bir ayrıma gidemeyeceğini belirterek, mahkemenin kararının isabetli olduğunu kaydetti.

Dairenin, taşeron işçilerle ilgili değerlendirmesi ise şöyle:

"....Asıl işverenin alt işverenin işçilerine karşı eşit işlem yapma borcu bulunmamaktadır. Alt işverenin işçileri ile asıl işveren arasında iş sözleşmesi bulunmadığından alt işverenin işçileri, eşit işlem yapma borcuna dayalı olarak asıl işverenden herhangi bir talepte bulunamazlar. Eğer bu ilişki muvazaaya dayanıyorsa kanunun açık hükmü gereği alt işverenin işçileri başlangıçtan beri asıl işverenin işçiler sayılacağından, işçiler eşit işlem yapma borcuna dayalı olarak da asıl işverenden yasal haklarını talep edebileceklerdir.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!